Categories
Uncategorized

Amandelcake met sinaasappelsap

This image has an empty alt attribute; its file name is 15977510_1396281803739966_5272275464789829721_n.jpg

Ingrediënten:

  • 70 g vetstof
  • 250 g amandelmeel
  • 3 eieren
  • 75 ml sinaasappelsap, of uitgeperste sinsaasappel
  • 60 g yoghurt
  • 100 g erythritol
  • 1 tl stevia poeder
  • 1 tl azijn
  • 1 tl vanille-essence/poeder
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Smelt de vetstof en voeg hieraan het amandelmeel toe. 
  2. Meng de eieren en de sinaasappelsap door het deeg. 
  3. Voeg vervolgens de yoghurt, erythritol, stevia poeder, azijn, vanille-essence en zout toe. 
  4. Als laatste voeg je het bakpoeder toe. Meng tot je een stevig beslag hebt gevormt.
  5. Doe het beslag in de vorm en laat het deeg 10 minuten rusten. 
  6. Bak de cake in een voorverwarmde oven 170 °C gedurende 45-50 min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *