Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400g gepelde tomaten
- 500 ml groentebouillon
- 150 g rode linzen
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- Zout en peper, naar smaak
Beredingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak ze zachtjes totdat ze zacht en glazig zijn.
- Voeg de gepelde tomaten, groentebouillon, rode linzen, paprikapoeder en komijnpoeder toe.
- Breng het mengsel aan de kook en laat het sudderen gedurende 20-25 minuten, totdat de linzen gaar zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer tot hij glad is.
- Breng op smaak met zout en peper
- Serveer het als voorgerecht of als een licht hoofdgerecht met wat volkorenbrood of een salade.